Hvem er Harry?

Harry Löfvall blev født 1921 og levede frem til 1989. Harry var uddannet pølsemager og grundlagde Harry's Place i København.

 

Harry´s Place er en pølsevogn...

men vel at bemærke, en pølsevogn langt over middel, og det var dér, at den nok så berømte ægte "Børge"  blev lanceret.

Harry, som oprindelig var uddannet pølsemager, var på sin daværende arbejdsplads med til at udvikle "Børgen" til Københavns Fængsler, og han fortalte følgende historie om "Børgen":

De indsatte skulle have en vis portion kød pr. måltid, og var menuen pølser, så var det 1 1/2 alm. pølse pr. mand, men blev pølsen ikke skåret lige over, hvem skulle så have "den store"? I lyset af dette blev kæmpepølsen født, og den fik sit navn efter en daværende arrestforvarer.

I "gamle dage" var sortimentet i pølsevognen større end i dag, men saglig Harrys ånd lever på bedste vis stadig på stedet, om end den oprindelige er udskiftet med en mere tidssvarende.

Skulle du få gæster fra udlandet er Harry's pølsevogn et af de steder jeg ville vise frem som værende "ægte dansk".

Det bør måske også lige med, at to tidl. statsministre, Poul Schlütter og Poul Nyrup har været kunder på stedet, samt at det blev udødeliggjort i filmen Bleeder.

 

Jeg var sidste år i DR1 aftenshowet og serverede en "Børge med krudt" for Poul Nyrup i anledning af hans 70 års fødselsdag.

KONTAKT: Pølsemester Jesper Frederiksen Tlf. 2015 1960 Mail >> jesper@harrysplace.dk