Barnebarn af jyske pølsevognsejere; Her er den nye ejer af Harry's Place

Den historiske pølsevogn Harry's Place har siden årsskiftet været under nyt ejerskab, uden at det dog betyder ændringer for stedets gæster.

Da Jesper Frederiksen i November 2022 satte Harry's Place til salg var interessen for at overtage det navnkundige sted stor. Dengang satte han ord på sine forventninger til en ny ejer; "Det er vigtigt for mig, at den kører videre i Harrys og min ånd. Jeg skal helst kunne komme herind igen og spise og se kunderne i øjnene. For mig er det det ypperste at eje Harry's Place. Det skal være den rigtige person, der overtager." sagde Jesper Frederiksen. Denne nye ejer fandt han i Nele Kirstine Borring Vest.

Nele Vest har hidtil været kendt for at stifte event-bureauet Blond i 2010, og for at have overtaget Is Pavillionen i Charlottenlund i 2018. Sammen med sin ægtemand Rune Rousing Vest og et vennepar, har Nele Vest nu købt Danmarks måske mest berømte pølsevogn, Harry's Place, der har ligget på Nørrebro i København siden 1965, og som også jævnligt ruller pølsevogne ud i landet.

Forhenværende ejer Jesper Frederiksen og nye ejer Nele Vest

Nele Vest har været iværksætter fra barnsben af; "Jeg startede som 7 årig med at have en fast stand på Kolding kræmmermarked i weekenderne, hvilket gav mig nok 50-kronesedler til at kunne købe min egen hest. Den var hvid, men jeg malede den med sort skosværte, så den kunne ligne Pippi Langstrømpe's hest.". Om købet af Harry's Place siger hun; "Da muligheden opstod, fandt vi det spændende og attraktivt at være med til at videreføre stedets stolte traditioner, og sørge for en stabil drift, så gæsterne forsat kan få den del af dansk kultur, der serveres med ketchup, sennep og rå løg.".

“Mine bedsteforældre lavede al mad fra bunden, og pølsemaskinen i vasketøjsrummet kørte altid på højtryk.”

Harry's Place er kendt for sin "Børge" – en pølse, der oprindeligt var tiltænkt som fængselsmad i Vestre Fængsel, og sin frikadellesandwich, selvom der også er kommet en flæskestegssandwich på menukortet under den tidligere ejer.

At arbejde med pølser og frikadeller er ikke nyt for Nele Vest, der er som ung flyttede til København fra Vejle; "Jeg er vokset op på en gård, hvor mine bedsteforældre boede. Jeg fik mine første egne grise i fødselsdagsgave da jeg fyldte 7 år, og året efter var jeg med til at slagte dem. Mine bedsteforældre lavede al mad fra bunden, og pølsemaskinen i vasketøjsrummet kørte altid på højtryk.".

Nele Vest er også hjemmevant i en pølsevogn; "Min bedstefar hed Ole og var slagter. Sammen med min bedstemor havde han en slagterforretning og en pølsevogn hvor jeg færdedes. Sidenhen blev de antikvitetshandlere, men de fortsatte dog med at slagte og sylte selv.".

Det nye ejerskab kommer dog ikke til at betyde nye tider for Harry's Place, faktisk er det meningen at stedet skal køre videre uforandret. "Vi er meget opmærksomme på, at det er et ganske særligt sted vi har overtaget. Harry's Place er et stykke dansk kulturhistorie, og det er noget, der skal bevares." Siger Nele Vest og fortsætter; "Udover Børgen og krudtet, er det personalet og gæsterne som gør stedet til noget helt specielt. Vores mål er at sikre, at de har lige så stor lyst til at få stillet sulten på Harry's som altid, ellers har vi fejlet.".